Laser

Laser är en riskfri och smärtfri metod att behandla tillstånd som hälsporre, hälsena, stukningar, rygg, nacke, inflammationer mm.

Hur behandlar man?

Laserljuset kommer ut från ett handstycke, även kallat prob. Man håller då bara i änden av proben i kontakt med hud mot det ställe där man behandlar. Beroende på lasertyp i fråga och vävnadstyp så tränger ljuset in olika djupt i vävnaden. Andra behandlingsfaktorer är hur djupt in problemet sitter eller hur stor yta man behandlar. En vanlig behandlingstid är 1-30 minuter.

Hur ofta och hur många gånger?

Man brukar behandla tätare i början, och sedan med allt längre intervaller när läkningen kommer igång. En behandlingsomgång kan sträcka sig över 1-15 behandlingar beroende på patientens mottaglighet och på hur länge problemet funnits samt typen av problem.

Bör man iaktta något efter behandlingen?

Ja, laserljuset ger ofta en direkt smärtlindring. Då är det viktigt att veta att smärtan kan komma från en skada som i regel kan ha resulterat i en inflammation. Smärtan hindrar då en överbelastning och laserns smärtlindrande effekt kan därför leda till en överbelastning med försämring som följd. Det är därför mycket viktigt att patienten inte belastar leden, senan etc. innan terapeuten ger klartecken.

Vad är chanserna att bli bra?

Alla reagerar inte lika på laserbehandlingen. Man märker i regel en reaktion inom 1-5 gånger. De flesta känner en effekt nästan omgående, andra behöver fler behandlingar. Ca 10% reagerar inte alls eller så lite att man måste konstatera att laserbehandlingen inte är rätt metod. Vissa problem lämpar sig mer för laser än andra.

Kontakta mig gärna för personlig rådgivning.